вторник, септември 21, 2021

Германски учени: Открихме причината за тромби след ваксиниране с AstraZeneca

Германски учени твърдят, че са открили причината за образуване на кръвни съсиреци в редки случаи след  ваксинация с препарата на AstraZeneca, съобщиха световните агенции.

Екипът изследователи предлага начин как да бъде преработена ваксината, както и тази на Janssen, за която също има данни за тромбообразуване, предаде bTV.

Проблемът възниква заради начина, по който тялото ни получава информацията за коронавируса, която се съдържа във ваксината, твърдят учените.

И двете ваксини използват векторна технология с аденовирус. Този тип ваксина изпраща ДНК информацията за шиповидния протеин директно в ядрото на клетките ни, но понякога извън него остават части от това ДНК, които могат да се разпаднат. Точно те предизвикват образуването на тромби.

За разлика от тях, при иРНК ваксините този проблем не съществува, тъй като методът на „доставяне“ на информацията за шиповидния протеин е съвсем различен.

За да се предприеме по-нататъшната работа по ваксините обаче са нужни допълнителни безспорни данни дали това е единствената причина за появата на съсиреци.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече