петък, септември 17, 2021

Голяма подигравка с Путин

Борис Джонсън иронизира руския президент и неговата страна

Г-н Путин, има страни, в които 12% от хората ходят по нужда навън. Това заяви Борис Джонсън в статия за „Дейли Телеграф“.

Джонсън е фаворит за следващ премиер на Великобритания. Той коментира изказване на руския президент Владимир Путин, в което той заяви, че либералните ценности вече са остарели.

„Ние ще докажем, че Путин не е прав с излизането си от ЕС на 31-ви октомври. Ако трябва да му го кажа директно, в света има държави, където богатството е концентрирано в ръцете на олигарси и обкръжението на вожда. В тях убиват журналисти и осмиват либерални ценности.

Според официални руски статистики, руските граждани не могат да си позволят да си купят повече от два чифта обувки годишно, а 12% нямат санитарен възел в къщи и ходят по нужда на вън. Реалните доходи там падат за пета поредна година.

Свободното и отворено общество ще бъде най-доброто място за правене на бизнес. Ако един политик не може да бъде сменен с друг на демократични избори, това само води до корупция и еднолична власт“, заяви Джонсън.

Изказването на Путин не беше прието добре от повечето лидери на ЕС.

Източник: Fakti.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече