сряда, април 14, 2021

Христо Иванов: Пеевски контролира МВР, Кирилов и Маринов трябва да подадат оставки

Видяхме, че МВР се контролира от Пеевски. Това каза в предаването на Btv „Тази събота и неделя“ лидерът на „Да, България“ Христо Иванов след напрежението в парк „Росенец“ заради масовото плажуване на брега на парка в събота.

„Виждаме много тежка невъзможност на ГЕРБ да управлява МВР. Кметът на Бургас се щура един час там. Повтаря пред медиите, че поведението на полицията е грешка. По закон, когато става въпрос за такива мероприятия, полицията е длъжна да се съобразява с неговите разпореждания и те го игнорираха като муха.

Това наложи ние да окажем натиск върху полицията и едва тогава те видяха, че трябва да ни осигурят достъп. След това Бойко Борисов поиска оставката на директора на ОД на МВР и Младен Маринов не му я приема. Моят извод от цялата тази организирана заблуда е, че полицията умишлено ни заблуди“, заяви Иванов.

„Пускаме сигнал до прокуратурата за възпрепятстване на законно организиран протест“, добави той.

„Трябва да се провери дали тези хора нe са действали по план да предизвикат етническо напрежение с разделянето на двете групи. Това беше план и той е на Пеевски“, категоричен бе Христо Иванов.

„Видяхме, че ГЕРБ не контролира МВР, то се контролира от Делян Пеевски“ заяви той.

„Планът не сработи, не защото сме се прегърнали с ДПС, ние очевидно не сме се прегърнали с ДПС, а защото хората – и едните, и другите знаят, че нашата борба е с тази корумпирана власт. Когато Борисов се криеше и видя, че кордонът се скъса и че планът на Пеевски да предизвика поредното етническо противопоставяне не сработи, започна да ми звъни по телефона и да търси начин да излезе от ситуацията като иска оставката на шефа на полицията“, разказа още Христо Иванов.

Според Иванов, побоят над младежа на протеста е екзекуция, министрите на вътрешните работи и правосъдието Младен Маринов и Данаил Кирилов трябва да подадат оставки, защото са се превърнали в адвокати и подчинени на Ахмед Доган и Делян Пеевски.

По повод снощното изявление на Бойко Борисов, според когото ДПС и „Да, България“ целят повишаване на техния рейтинг за сметка на ГЕРБ, Иванов каза, че премиерът губи връзки с реалността. Според него изходът са предсрочни избори.

На въпрос дали това няма да дестабилизира държавата, Христо Иванов отговори: „Колко повече да я дестабилизира? Повече от поведението на тази мутра, която инсталираха за главен прокурори и се държи като гавазин на Пеевски?“.

Източник: Offnews

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече