петък, септември 17, 2021

Христо Иванов проверява на „Росенец“ – има достъп, но и половин ограда (ВИДЕО)

Лидерът на „Да, България“ и съпредседател на „Демократична България“ Христо Иванов отново се появи в парк „Росенец“. Причината – да види дали има свободен достъп до плаж до т.нар. морски сарай на Ахмед Доган.

Камерата показа, че в момента има „половин ограда“ на пътя към плажа. Христо Иванов предположи, че оградата е отчасти махната и ще бъде възстановена, когато той и телевизиите си тръгнат.

Иванов обвини кмета на Бургас Димитър Николов, че лъже относно общинския път и че той не стига до плажа. И директно каза на Николов в ефир, че ако до края на седмицата не бъде решен проблемът с оградата – да бъде поставена по границите на частния имот на Ахмед Доган и да бъде указано защо е поставена, ще има нов призив за масово плажуване на „Росенец“. Версията на кмета е, че не може да вземе пътя, който е общинска собственост, защото в момента се обжалва ПУП.

Иванов попита и Валери Симеонов кога ще бъде разрушена 200 метра марина при сарая, за която Симеонов говореше. По думите на лидера на НФСБ, при сарая имало 4 незаконни постройки. А пред камера беше показан акт от 1996 година, според който кеят при имота на Доган бил само 40 метра. „Междувременно е пораснало и се е превърнало в имот с океански мащаби“, иронизира лидерът на Демократична България.

Христо Иванов се оплака и, че досега НСО не отговаря пряко дали е свалена охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски. Такова уверение имаше след предишното плажуване на „Росенец“. Христо Иванов обаче разказа и, че изглежда се готви частна фирма за охрана на Доган и въпросът е дали това не става с държавни средства.

„Трябва да накараме институциите да си вършат работата и да се справят с такива петна на беззаконие“, заяви Иванов, който посочи ДПС като символ на „привилегии и далавери за своите лидери“.

Преди да отиде на Росенец, Христо Иванов се отби пред Община Бургас, за да отчете „какво не свръши тя“ месец след първия опит на лидера на „Да, България“ да стъпи на плажа край летните сараи на Ахмед Доган.

От там Иванов разказа докъде е стигнал сигналът им до МРРБ, че все още няма издаден акт, че плаж Росенец е на държавна собственост.

„Министерството се изненада, че там има плаж. Счита, че това е новообразувал се плаж. Отпратил е казусът до министерство на туризма, което не успяло да стигне до плажа заради оградата. Така че и на тях ще им свършим работата.“, каза той.

От партията обявиха, че ще направят проверка дали община Бургас си е събрала такса смет за сградата на Доган.

„Да, България“ започва кампания за набиране на средства за пилон с българското знаме, което да бъде издигнато на плаща.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече