петък, юни 18, 2021

Илон Мъск призна, че има психично разстройство

Основателят на „SpaceX“ и изпълнителен директор на „Tesla“ Илон Мъск говори откровено за психичното си разстройство в телевизионното шоу „Saturday Night Live“, съобщи TMZ.

Той влезе в ролята на домакин на предаването и призна, че е първият водещ на със синдром на Аспергер или поне първият, който го признава. Все пак от популярния сайт правят уговорката, че шоуто е сатирично и има вероятност признанието да не е истинско, т.е. бизнесменът да не страда от подобно заболяване.

Синдромът на Аспергер е общо разстройство в развитието, характеризиращо се със сериозни затруднения в социалното взаимодействие, както и с ограничен, стереотипен, повтарящ се набор от интереси и дейности.

Преди няколко дни ръководителят на американската компания „SpaceX“ предупреди, че първите хора, които ще отлетят до Марс, трябва да се подготвят да умрат извън Земята. „Може да умрете, ще бъде неудобно и вероятно няма да има добра храна“ – предупреди той всички желаещи за космически приключения. Той отбеляза, че поканата за полет до Марс трябва да показва, че „предстои трудно и опасно пътуване, от което може да не се върнете живи“.

Източник: Avtora.com

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече