вторник, септември 21, 2021

Имало е очевидец на стрелбата срещу свидетеля по делото „Килърите“

Мишената на опита за покушение бил със свой познат

Окръжна прокуратура-Велико Търново ръководи досъдебното производство във връзка с получения сигнал за стрелба в Горна Оряховица.

Екшънът се разиграл около 7,30 ч. в сряда. В РУ на МВР-Г.Оряховица, е постъпил сигнал от Цончо Ненов, затова че срещу него и друго лице, намиращо се в автомобила му, са произведени изстрели. Нападателят е избягал от местопрестъплението.

„В хода на разследването се извършват действия по разследването с цел събиране и проверка на доказателства за изясняване на обстоятелствата, свързани с произшествието, предприети са и оперативно-издирвателни мероприятия. Изследват се всички възможни версии за мотивите и характера на посегателството“, заявяват още от Окръжната прокуратура.

Цончо Ненов е известен като един от ключовите свидетели по мегаделото „Килърите“. Арестите започнаха през 2010 година, а процесът срещу участниците в престъпната група завърши през 2015 година. Трима от групата за мокри поръчки са в затвора до живот. Това са Петър Стоянов – Сумиста, който е сочен за лидер на групата, Георги Вълев и Васил Костов-Кеца. Четвъртият осъден е Янко Попов-Туцо, който има 10-годишна присъда.

Петър Стоянов-Сумиста е осъден за организиране на убийствата на търновския адвокат Петър Лупов и шуменския бизнесмен Румен Рачев. Васил Костов и Георги Вълев са признати за виновни за подбудители и помагачи в извършване на двете убийства.

Янко Попов е осъден за участие в убийството само на Лупов.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече