четвъртък, октомври 21, 2021

Искра Михайлова: Карадайъ наруши Конституцията – ДАНС, Гешев, нещо?

„Помните ли чл.11, ал.4 от Конституцията на Република България?

Преди 2 дни Мустафа Карадайъ, председател на ДПС, на среща в Р. Турция с Председателя на парламента им, по сведения на медиите в България и Турция, казва: „Борбата ни е да защитим турската си идентичност. (…) Това е нашата земя. Ние не сме емигранти там. Турция е нашата родина. Останали сме там след Османската империя. Борбата ни е да защитим турската си идентичност. Да защитаваме езика си, религията и традициите си”

Посещението на представителите на ДПС не бе обявено официално от турска страна, но те бяха приети на най-високо ниво в турската държава, включително от президента Реджеп Тайип Ердоган. На нея присъстваха личности от най-близкото обкръжение на държавния глава, пише общинският съветник от Възраждане Искра Михайлова във Фейсбук.

„Как ви звучи? Като нещо ново или като нещо добре поддържано и обгрижвано с десетиления?

Без съмнение всички български граждани имат правото да участват в политическия живот в България. Но също така без съмнение никой български политик няма правото да призовава за гласуване на етническа основа, както и да иска българските депутати да работят за турската идентичност на български граждани. Нали?

Чрез подобни изказвания се подклажда етническа омраза, както и се нарушава Конституцията, тъй като председателят на ДПС настоява за използването официално на турски език в България и предизборна агитация на турски език.

„Считаме, че има редица извършени закононарушения, които могат да представляват престъпления и заплаха за националната сигурност на България, поради което смятаме, че трябва да бъде извършена проверка, за резултата на която да бъде уведомен българският народ. Всички знаем, че Възраждане беше обект на заличаване от страна на прокуратурата, и то напълно неоснователно. Делото беше спечелено от Възраждане, а прокуратурата бе осъдена да плати разноски на стойност 6200 лв. Сега обаче, когато е на лице нарушение на наказателния кодекс, Прокуратурата и ДАНС мълчат. Искаме да бъде разпоредена проверка, защото в противен случай не само аз, но и всеки българин ще си зададе въпроса: За българските национални интереси ли работят Прокуратурата и ДАНС, или за Турция, Ердоган и ДПС“, каза д-р Костадинов, председател на Възраждане.

ПП. Чл. 11.(4) от Конституцията ни гласи: „Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.“

ДАНС? Гешев? Нещо?“

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече