сряда, януари 27, 2021

Италианският боклук във Варна забъркан в македонско-италианска афера (СНИМКИ)

На 16 януари от митницa “Варна” към Районната прокуратура е подаден сигнал за 25 контейнера със съмнителни отпадъци на пристанище “Варна-запад”, заяви на брифинг наблюдаващият прокурор Невена Илиева.

Товарът е пристигнал на 9 октомври 2019 г. с кораб от град Салерно, Италия, изпратена е от фирма „Dentice pantaleone“ от град Авелино.

Получателят е фирма “Блацион” ООД, която е със софийска регистрация. Собственик на фирмата е Блаже Игнатовски и двама италиански граждани. Според Търговския регистър Игнатовски е управител на фирмата, а Ецио Боче, Винченцо Трасари, Горан Ангелов и “Юпитер секюрити” ЕООД са партньори.

Предмет на дейност е “Събиране, преработка и търговия с битови отпадъци, търговия, производство, търговско представителство и посредничество, комисионни, спедиционни и превозни сделки, хотелиерски, ресторантьорски, туристически, рекламни, информационни, програмни и импресарски услуги, лизинг, внос и износ на стоки и всички други сделки и услуги, които не са забранени със закон”.

Снимка: Апелативна прокуратура

Контейнерите, които са пристигнали, са имали право да престоят 90 дни на пристанището. В конкретния случай обаче те не са потърсени. Когато митниците правят опит да се свържат със собствениците, не успяват да се свържат с тях. В момента полицията ги издирва.

Снимка: Апелативна прокуратура

При огледа на боклука той се различава от декларираното. Вместо пластмаса и каучук намират текстил и дърво. Работата по случая е започнала в 16.30 ч. на 16 януари. Не е ясно с каква цел боклукът е пристигнал у нас.

Снимка: Апелативна прокуратура

“Блацион” ООД за първи път внася отпадъци у нас, стана ясно още по време на брифинга. В момента се проучва дали има лиценз за този вид отпадък. Работа е свършена от екипи на ДАНС, РИОСВ-Варна и полицията.

Разследването на случая продължава.

Източник: Novavarna.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече