петък, септември 17, 2021

Ива Петрони представя “Истории за планини и хора”

Книгата “Истории за планини и хора” на Ива Петрони ще бъде представена от писателя Георги Данаилов на 30 май 2006 г. в Червената къща. Разкази и пътеписи за красивите места в България са събрани в дебютната книга на авторката.

В книгата са събрани текстове и пътеписи за Рила, Пирин, Родопите, Стара планина, Витоша и Странджа, както и разкази, легенди, специализирана информация и карти на описаните маршрути. Има и разкази за Черно море, гмуркане и потънали кораби.

Основната част от снимките са на Ивайло Филипов, а подводните фотографии са на Михаил Заимов. Участие със снимков материал имат и Александър Алексов и Димитър Алексов.

Общото между планините и морето са адреналинът и приключението, които са на една ръка разстояние, стига да ги потърсиш. Така животът става по-малко скучен”, казва Ива Петрони за дебютната си книга.

“Истории за планини и хора” е за тези, които обичат предизвикателствата и все още сънуват върхове. Подобно издание не е излизало през последните 15 години.

Ива Петрони е журналист и е работила във вестниците „24 часа“ и „Континент“. Била е коментатор в „Панорама“, водеща на предаванията „Екип 4“ по БНТ и „Здравей, България“ по „Нова телевизия“.

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече