неделя, август 9, 2020

Иван Гешев: Божков, Василев, Прокопиев и Донев клатят държавата

Това сподели главният прокурор Иван Гешев на брифинг в София.

Негови подчинени вече проверяват истинността на записите. Според Гешев в последните дни се наблюдават опити за дестабилизация на държавата. Той посочи като вдъхновители бизнесмените Васил Божков, Цветан Василев, Огнян Донев и Иво Прокопиев, като подчерта, че всичките те са разследвани, предаде Марица.

„От 1989 година насам не е имало действаш министър зад решетките. Нищо не ни притеснява да разследваме, това го доказва. Знаете кой е Васил Божков, нали. Не се притесняваме да разследваме всеки!“, каза Гешев.

„Хората, които разследваме напоследък са най-богатите в България. Те разполагат с медиен, политически, огромен финансов ресурс. Могат да си позволят всичко. Те могат да притиснат прокуратурата и държавни институции.

Не казвам кое е вярно, но целенасочено се генерират скандали. Стратегията е ясна – дестабилизация на държавата и нова политическа конфигурация, която върши работа на обвиняемия Васил Божков, подсъдимия Огнян Донев, подсъдимия Цветан Василев, подсъдимия Иво Прокопиев, други подсъдими“, сподели още Иван Гешев.

И се обърна към представител на медиите: „Поздрави на господин Прокопиев“.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече