сряда, юли 28, 2021

Ивайла Бакалова: Помогнах на Борислава Йовчева да се премести в Дубай. Това е вид семейство за Борисов, въпреки че отрича

Ивайла Бакалова помогнала на Борислава Йовчева да се премести в Дубай. Това разкри бившата Мис България в нова част от разследването на Антикорупционен фонд на случая около ареста на партньора ѝ Веселин Денков.

Бакалова разказа, че Борислава Йовчева, за която се твърди, че има дете от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, се е свързала с нея чрез приятелка. Тя заяви, че предпочита да не казва точно с какво е помогнала, но добави, че винаги е готова да съдейства на някой, който иска да намери училище за детето си в Дубай.

„Това е вид семейство за Борисов, въпреки че той отрича. Моето семейство е от седем месеца в ареста“, заяви Бакалова в новия епизод на разследването на Антикорупционен фонд.

В него се разказва как от прокуратурата са иззели бужута на Ивайла Бакалов, които били „важни за установяване на истината“ по разследването срещу Веселин Денков, но след това не се споменават по делото. Когато чрез съда тя поискала да ѝ бъдат върнати, от прокуратурата заявили, че те са прехвърлени като улики по друго разследване.

Действията на специализираната прокуратура спрямо Веселин Денков са имали за главна цел да се докаже, че той помага на Васил Божков да финансира протестите от миналото лято, на които беше поискана оставката на Бойко Борисов като премиер и на Иван Гешев като главен прокурор. Това се отрича както от Денков, така и от Бакалова.

Тя коментира, че пребивава постоянно в Дубай много преди Васил Божков да отиде там, още от 2014-а. „Не знам дали съм помогнала на Васил Божков, но със сигурност помогнах на Борислава Йовчева“, каза Бакалова.

В разследваното се появи като нова фигура и политика Яне Янев, бивш депутат, а също и съветник на Бойко Борисов. В запис със скрита камера той твърди, че Веселин Денков е „нарочен за бандит срещу властта“. По негови думи, това е планирано от негов конкурент, който е чакал собственикът на знакови заведения да бъде злепоставен.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече