петък, май 29, 2020

Избухна афера с нелегални горива

Оказало се, че горивото е без платения дължим акциз

Афера с гориво разкриха служители на Икономическа полиция в ОД на МВР Благоевград. Грък бе задържан след като в управляваната от него цистерна, собственост „Глобъл Петролиум Сървис“ са открити 30 тона контрабандно гориво, придружавано от фалшиви документи, пише Struma.com.

Проверката е направена в петък към края на работния ден. Полицаите щурмували складова база на „Глобъл Петролиум Сървис“ в Разлог и в присъствието на търговския директор е извършена проверка на цистерната.

Оказало се, че горивото е без платения дължим акциз, както и са иззети документи, които според проверяващите са фалшиви. Гъркът К. К. от Атина е задържан, а за разпит и със заповед за полицейско задържане за 24 часа в полицията е заведен и търговския директор на дружеството. Не за първи път складът на „Глобъл Петролиум Сървис“ в Разлог е обект на изненадващи проверки.

Преди година складът в Разлог бе запечатан след проверка на ДАНС, Митници и Икономическа полиция. Според запознати става въпрос за канал за контрабанда на горива от Атина до България, тук горивото минава през данъчни складове в Благоевград, Разлог, Велинград и се пуска в мрежата.

Аферата върви от години и цели източване на ДДС. Работата по случая продължава.

Източник: Fakti.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече