неделя, юли 5, 2020

Изолиране и дезинфектанти за дълъг период отслабват имунната система и човек може да умре от други болести

Иван Бакалов, Фейсбук

„Карантината и затварянето вкъщи са временни, с цел да не се претовари здравната система, да не се препълнят болниците, епидемията да отслабне и да има приемлив брой заболели, с които медиците да могат да се справят. А после?
Карантината не може де продължава половин или една година. Тя изолира за две седмици, докато се проявят симптоми или наличие на вирус, изолира за 50 дни, да покрие периода в който се развива болестта и изчезва вирусът от организма. Но оттам нататък обществото не може да седи затворено.
Покрай плашенето с коронавируса остана една заблуда, че само това е спасението – затваряне вкъщи и чакаме ваксината. А тя може и да не дойде.
Достатъчно говорихме, писахме, коментирахме за опасността от вируса. Толкова много, че някои вече са убедени, че е голяма лъжа. Не, не е лъжа, но с него светът няма да свърши, а сега има друга опасност.
Изолиране и дезинефектанти за дълъг период отслабват имунната система и човек може да умре от други болести. При хората над 60-65 рискът да заболеят от други незаразни, но смъртоносни болести, е по-голям, отколкото да умрат от Ковид 19. Лекари вече предупреждават за вълна от други заболявания. Във Фейса много обичат да спорят по медицицнски въпроси. И по-уплашените да повтарят непрекъснато, че най-голямата опасност е коронавирусът, трябва да изтръпнем и да се заключим.

Има и други опасности и причини за смърт“.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече