неделя, декември 5, 2021

Изпънителите на „Корона, чао“ с коментар за видеото с Бойко Борисов (ВИДЕО)

От известно време България и Северна Македония споделят в музикалните си класации един хит. Става въпрос за „Корона, чао“ на Александър Митевски и Драган Спасов-Дац заедно с Брастет Скопие. Песента само за ден прави половин милион гледания, което за мащабите на съседите ни е впечатляващо.

Песента стана хит у нас покрай едно клипче от профила на премиера Бойко Борисов. На него той кара автомобил по празна магистрала, а в колата звучи песента.

„Корона чао“ е кавър на познатата „Bеllа Сiао“, която също в момента се радва на нова популярност покрай сериала Lа саsа dе Pеpе. Е, македонската версия вече има над 1,2 млн. гледания, като голяма част са от българи, което се чете и в коментарите.

„Не кашляй тамо, ти, млада дамо“, е само една от култовите фрази от песента, която иронизира изолацията, преяждането, но и гледа с надежда към бъдещето, когато пак ще се прегръщаме.

Пред македонските медии авторите на песента споделят, че тя е хит не само в България, но и в Сърбия, а и в останалите балкански държави.

„Манталитетът ни е сходен, всички сме в тази ситуация с карантината“, коментират те и определят песента си като „бунт“ срещу вируса, който промени живота ни и ни накара да мечтаем за предишния си такъв. Митевски признава, че е приятно изненадан от видеото с премиера Борисов и наистина не знае как е стигнала песента до него.

„Посланието за оптимизъм и позитивен дух беше добре разбрано“, посочва той.

Само с общи усилия, дух и дисциплина ще се преборим с коронавируса. Благодаря на всички български граждани, които спазват правилата. Само така ще се върнем към нормалния си живот. Благодаря и на Дац & Александар / Dragan Spasov Dac & Aleksandar Mitevski. Северна Македония може да разчита на нашата подкрепа!

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 25 април 2020 г.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече