сряда, юли 28, 2021

Жената на загиналия пилот: Г-н Каракачанов, вие сте патриот точно, колкото и Карадайъ. Защо изпратихте хората на гибел в мирно време?

„Благодаря на всички за съпричастността и подкрепата! На всичките ни приятели, на всички познати и колеги на Валентин Терзиев, които не познавам, на всички други хора, които не познавам, но са съпричастни с нас.“, коментира съпругата на загиналия майор Валентин Терзиев – Димитрина, във фейсбук.

Ето какво пише тя:

„Ще имам нужда още дълго време от тази подкрепа, защото аз сега започвам. Вече шести ден не спя, защото по 2 часа на вечер едва ли са достатъчни. Срещам доста коментари за финансова подкрепа, за финансово обезпечение от държавата и т.н. и т.н. и възникват у мен въпросите скъпи сънародници на колко оценявате животът на един достоен българин?

Помощ от 10 хил.лв., обезщетение от 20 брутни работни заплати, друго такова от 1 млн. лв.?

Нашето семейство е над парите – те са само средство, ако са получени по правилният начин – с честен труд. А този е неправилният. Държавата да ни обезщити?

Та това са вашите пари. Ще се боря до край, но не за пари – за „паднали глави“ на всички по веригата и пълна промяна в сферата (и не само тази). Всеки да си понесе отговорността, а не животът и гибелта на един от най-прекрасните хора и професионалисти да отиде в битието, като „всяко чудо за три дни“.

Въпросите ми са към последния министър „патриот“ Каракачанов: Защо подкрепихте сделка за „самолети на хартия“ за далечната 2027 г., а не отделихте средства „свежи пари“ за увеличаване на настоящия ресурс?

Защо пилотите ни са с нальот 12 ч. за 6 месеца?

Защо изисквате и се съгласявате на съвместни учения, след като не сте се погрижили за хората си да имат необходимата подготовка и ресурс, а ги изпращате на гибел в мирно време?

Г-н Каракачанов, Вие сте точно толкова патриот за България, колкото показа, че е и Карадайъ преди седмица, а и цялото управление последните 10 години.

Няма да се примиря, докато не видя виновните хора, на правилното място.

Събудете се хора, това управление ни убива!

Майки с деца, болни от вирус, здрави и смели пилоти….. до кога?“

Източник: Petel.bg

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече