вторник, януари 19, 2021

Как да изберем въздушен филтър за автомобил – ТОП-3 на най-добрите производители

Ключът към дългата и надеждна работа на автомобила е внимателното му отношение и навременната поддръжка. Тези работи, честотата на които се регулира от производителя на автомобила, включват диагностициране на състоянието на всички системи на превозното средство, отстраняване на неизправности и подмяна на консумативи и части. Филтриращите елементи, които поддържат правилната работа на възлите, обикновено се променят доста често. Класацията на въздушните филтри за автомобили ще ви помогне да определите избора на почистващи устройства.

Какво се влияе от въздушния филтър на двигателя

По време на работа автофилтърът е задръстен от мръсотия, поради това неговата производителност се намалява. За да може двигателят да работи нормално, тази част трябва да бъде сменена своевременно (обикновено производителят задава интервала на 15 … 20 хиляди км, но при работа на оборудването в екстремни условия това трябва да се прави по-често). За да разберете, че филтърът е мръсен, можете да намалите качеството на изгорелите газове, да намалите сцеплението и да увеличите разхода на гориво.

До какво води запушването на филтъра:

влошаване на качеството на сместа гориво-въздух, което води до намаляване на мощността на двигателя и повишени емисии на вредни вещества

  • увеличете разхода на гориво
  • бързо износване на двигателя
  • проблеми със стартирането на захранващия блок

Подмяната на въздушен филтър е елементарна мярка за разреждане. Всеки автомобилист може да се справи с това, дори да не е твърде добре познат по въпросите на поддръжката на транспорта.

Как да изберем правилния филтър:

VIN-код на автомобила;

по марка и характеристики на двигателя;

Познавайки кода на резервната част, чрез който можете да намерите както оригиналната част, така и аналозите.

ТОП 3 най-добри производители

№ 3 MANNFILTER

MANNFILTER е най-голямата компания в света в областта на разработката и производството на автомобилни филтри. Повече от 75 години работи в тази област. Всеки десети филтър в света са продуктите на това растение.

Въздухопречистващите елементи на MANNFILTER са сред най-добрите в света. Те се характеризират с отлична механична якост на филтърните материали и висока ефективност на почистване (степен не по-ниска от втората). Инсталирането на такива филтри може да намали разхода на гориво с около 3 … 4%.

№ 2 FRAM

Производителят започва да произвежда въздушни филтри преди около 85 години. Днес растенията от тази марка се намират в САЩ, Германия, Корея, Словения, Китай и други страни. Благодарение на добре утвърдената технология на производство делът на дефектните продукти е едва 0,5%. Всички продукти са преминали международна сертификация.

№ 1 Mahle-Knecht

Mahle Industrial Group произвежда продукти в 110 фабрики. Продуктите за пречистване на въздуха се използват не само в автомобилната индустрия, но и в промишленото оборудване. Филтрите от този производител могат да улавят до 99,98% прах, пясък, сажди, пътни настилки и износване на гуми. Те филтрират почти всички примеси с размер до 3 микрона. В резултат на това се предотвратява преждевременното износване на клапани, цилиндрични повърхности, бутални пръстени, лагери и други елементи на двигателя.

Дълголетието на автомобила до голяма степен зависи от качеството на закупения филтър, затова се препоръчва да се заемете сериозно с този проблем и да купувате продукти само от надеждни производители в онлайн магазина за авточасти Topavtochasti.bg.

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече