понеделник, октомври 18, 2021

Как дядо коледа обикаля света за една нощ

Чудили ли сте се някога как Дядо Коледа успява за една нощ да обиколи целия свят и да раздаде подаръци на всички деца, като за това използва само своята шейна, теглена от летящи северни елени? Един професор от САЩ дава отговори на въпросите, които мъчат поколения наред и хвърлят в смут рационалните умове на скептиците.

Той използва пространствено-времевия континуум“, казва Лари Силвърбърг, професор по машинно и космическо инженерство в Щатския университет в Северна Каролина. Всяка нощ срещу Коледа на добрия старец се налага да обиколи площ около 322 милиона квадратни километра, за да посети домовете на стотици милиони деца, които вярват в коледната магия.

Той разбира,че пространството и времето се разтягат. Знае също и, че те могат да бъде изкуствено разтегнати. Дядо Коледа компресира пространството и така, реално погледнато, има шест коледни месеца да раздаде подаръците си“, обяснява пред агенция Ройтерс Силвърбърг.

Според професора едно мигване на окото е достатъчно за беловласия добряк да обиколи всички домове и това се дължи на умението му да разтяга времето.

Убедени сме, че той използва нанотехнологии, за да праща подаръците под елхата. Явно може да обърне онези свойства на реалността, които ние засега смятаме за необратими.“

Остава обаче и най-важният въпрос – откъде Дядо Коледа знае кой е бил послушен през годината и кой не? Професор Силвърбърг може да даде обяснение и на този проблем: „Вярваме, че на Северния полюс, дълбоко под снега, са разположени огромни антени, чиято прецизна изработка позволява приемане на сигнали от радиовълни.“

Пътуването на Дядо Коледа по всички континенти и във всички часови зони е улеснено от системата за навигация, с която е снабдена шейната му. Елените пък са генетично създадени да могат да летят, да се движат и балансират по покривите на къщите и да виждат в тъмното.

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече