четвъртък, октомври 21, 2021

Как Румен Овчаров ще плати граждански иск от 16 милиона лева?

Естествено, че нямам 16 милиона лева. Въпросът е трябва ли и защо, и аз затова съм дошъл тук, защото не приемам тезата на прокуратурата, че само тя има право и то още на стадий досъдебно производство и на съдебно производство да казва кой е прав и кой е крив. И всяка теза от защитата на обвиняемия се квалифицира като защитна теза. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин“ Румен Овчаров, бивш министър на икономиката и енергетиката по повод присъдата си от 2 години условно за безстопанственост. Докато съдът не се произнесе окончателно, както прокуратурата може да твърди нещо си, така и аз мога да защитавам своите позиции. От 100 необосновани обвинения доказателства няма да се получат, допълни бившият министър.

Първо отново прокуратурата взима функцията на говорител от последна инстанция. Не е вярно, че аз не съм упражнил контрол върху някой си и съм прехвърлил права. Аз съм осъден за това, че като министър не съм упражнил контрол над едно дружество и не съм събрал наемите. Обвинителният акт е тезата на прокуратурата. Присъдата е абсурдна и абсолютно поръчкова. Държавата упражнява своите функции като собственик на капитала на акционерни дружества и играе ролята на общо събрание. Тя има функции като приема годишният отчет, и е приела правилник ,че всички министри са собственици на капитал, но нямаме право на контрол, нито пък на управление. Този наем, който ми се присъжда като вина е платен и събран, коментира още Овчаров.

Съдията Пламен Евгениев през цялото време е кандидат за шеф на Специализираната апелативна прокуратура. Моя адвокат на всяко дело му иска оставката, тя разбира се не се подава. Знаете как и от кого зависят назначенията – зависи от прокурорската квота на Висшия съдебен съвет и Иван Гешев, коментира още Румен Овчаров.

Бившият икономически и енергиен министър свърза присъдата към него с действията от последния месец с акцията на прокуратурата срещу президента, атаките срещу БСП и започналите в страната протести.

Според Румен Овчаров битката за БСП е ключова за бъдещето на България. Първата битка бе по времето на Виденов, второто бе по времето на Станишев, третата е сега. Ако спечелят Кирил Добрев и Гергов, Бойко Борисов може да спи спокойно. Тези, които са препоръчали Добрев, са поръчали мен – това са Бойко Борисов, Делян Пеевски. Не са ли ясни фирмите на Добрев, печалбите, които печели, обясни ситуацията в държавата Овчаров.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече