вторник, май 18, 2021

Как се подготвят зимните ни курорти и какви мерки вземат за сигурността на гостите?

Трите големи зимни курорта у нас се готвят за старта на сезона. Те ще разчитат най-вече на българския турист. В Банско, Боровец и в Пампорово ще се спазват общите правила за превенция, наложени от Здравното министерство, разказва Нова телевизия в свой материал по темата.

„С маски в затворени пространства. В кабината – също. Кабината е един вид транспорт. По седалковите лифтове също трябва да има маски”, обясни Иван Обрейков от курортен комплекс „Банско”.

В Боровец още за летния сезон създадоха специален щаб за превенцията срещу вируса. Консултанти са водещи епидемиолози от международна болница. Акцент през зимата ще са местата, където се събират повече хора.

„По лифтовете ще се спазва дистанция. Наши колеги ще съблюдават за това. Кабините ще се дезинфекцират по нова италианска технология”, посочи Адриана Ангелова от курортен комплекс „Боровец”.

На дистанцията и дезинфекцията ще държат и в Пампорово. „Хората ще трябва да се държат на отстояние от един метър. Ще има дезинфекционни станции навсякъде – дори и в началото на лифтовите станции”, коментира мерките в курортен комплекс „Пампорово” Мариян Беляков. 

Общите изискванията в българските курорти няма да отстъпват на тези в останалите големи европейски ски центрове. Друга обща тенденция за зимния сезон са онлайн приложенията и всички електронни услуги, с които контактът между туристи и служители е минимален.

Източник: Актуално

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече