неделя, септември 20, 2020

Какво да търсите при избора на мебели за баня: Как да създадем красив и практичен интериор

Купуването на мебели за баня е инвестиция за доста време напред. Сега ще се спрем на някои полезни аспекти, които ще ви помогнат да създадете едновременно красив и функционален интериор:

Размер на мебелите в банята

Размерът на мебелите в банята задължително да съответства на размера на помещението. За малка баня би било неудачно да се използват обемни мебели, затова когато избирате, нека метърът да ви бъде винаги на удобно място.

Конструкция

В банята можем да заложим както на стоящи, така и на окачени мебели. По принцип окачените са много добра идея, ако искате да спестите пространство, защото заемат горната част на стените, която така или иначе не се използва. Така остава повече свободно място за движение. Стоящите мебели са също добра опция, като при тях също можете да спестите място, ако изберете високите и тесни шкафове, познати също и като колони за баня.

Материал на производство

Колкото до материалите, най-подходящи са тези, които са издръжливи на влага – пластмаса, стъкло, метал, както и специално обработено дърво.

Форма и стил

Производителите днес проектират и изработват мебели за бани с различни форми и разнообразни стилове. Но що се отнася до декорацията на техните фасади, клиентът най-често разполагат с има три варианта:

  • Фолиране
  • Лакиране
  • Ламиниране

Фолио за мебели

Ако искате да заложите на тази опция, няма да сбъркате. Фолиото е устойчиво на влага и освен това идва в разнообразие от цветови вариации, така че можете лесно да „приобщите“ всеки шкаф, етажерка или друга мебел към общата цветова схема на банята.

Лакирани мебели

От своя страна, на лакираните мебели им се носи славата на продукт с най-голяма здравина.  Освен това използването на лак, подобно на фолиото, дава голяма свобода на производителя при избора на цветове и интензивност на блясъка (гланц, мат или полумат). 

Ламинирани мебели

Ламинирането се прилага обикновено за страниците на шкафа и предните страни. Това  гарантира, че влагата няма да ги повреди, така че, ламинираните мебели са също подходящ избор.

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече