вторник, септември 22, 2020

Какво се случва с тялото ни, когато спим в самолет

Оказва се, че най-лошото нещо, което можете да направите, когато самолетът излита или се приземява, е да заспите. Това може да създаде редица здравословни проблеми, включително трайно увреждане на ушите, според MedlinePlus, сайт за здравна информация от Националната медицинска библиотека на САЩ..

Налягането на въздуха в самолет бързо се променя по време на излитане и кацане. Това води до познатото усещане за заглъхване на ушите и шум. Вместо да спят, пътниците трябва да не позволят на ушите им да заглъхнат, пише сайтът Business Insider.

Пътешественикът Григорий Луговой разказа защо е по-добре да не се спи по време на излитане и кацане. Според Луговой сънят по време на излитане и кацане може да бъде опасен за здравето.

„Има значителна промяна в налягането в кабината на самолета и затова каналът, свързващ кухината на средното ухо с фаринкса – евстахиевата тръба, се стеснява в средното ухо.

Ако не погълнете слюнка или се прозеете навреме, това може да доведе до появата на кървене от носа, главоболие , в най-критичните случаи – повреда на тъпанчето“, казва пътешественикът.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече