неделя, юни 26, 2022

Кирил Петков: Има много пукнатини в държавата, но пукнатина по пукнатина ще оправяме

На великденска служба в Царево премиерът Кирил Петков заяви, че на Великден всеки трябва да направи нещо малко повече от себе си, защото само така ще успеем да оправим всички пукнатини в държавата.

По-рано министър-председателят се запозна с поражения по фасадата на църквата „Свето Успение Богородично“, засегната от трус в Черно море преди 13 дни и обеща да помогне с лични средства, съобщи БНР. 

„Има много пукнатини в държавата, но пукнатина по пукнатина ще ги оправяме една след друга“, изтъкна Кирил Петков. 

Премиерът Кирил Петков посрещна Великден в Царево, където заедно със съпругата си Линда присъства на празничното богослужение в храма. Той беше посрещнат от отец Стоян, който подари икона за семейството му. Преди службата свещеникът му показа пукнатини по източната и южната фасада на 200-годишния храм.

„Като казваме давам, трябва да се казва давам от себе си, а не давам нечии чужди пари. Така че за тази пукнатина ще дам от моите лични средства и ще сложа една кутия в Министерски съвет за дарения. В този ден всеки един от нас трябва да направи нещо малко повече от себе си, защото само така ще успеем да оправим всички пукнатини в държавата“, каза Петков.

Със свещ в ръка премиерът обиколи църквата заедно със стотиците местни жители.

Източник: Актуално

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече