понеделник, октомври 18, 2021

Кметът на Перник за проверката на „Стомана“: Не може да става дума за кражба

„Последните няколко дни се локализираха големите течове, които са по водопроводната мрежа. В участъка, който минава покрай индустриалната зона, се установи голям теч на питейна вода. Затова във вторник бе взето решението да започнат изкопи и с временна апаратура да се локализира мястото, откъдето изтича вода.

Не може да се твърди, че става въпрос за кражба”.

Това заяви кметът на Перник Станислав Владимиров за Нова телевизия относно проверката в пернишкия завод  „Стомана”.

Като част от мерките срещу водната криза във вторник вечерта полиция и експерти влязоха на територията на предприятието „Стомана“. Там се търсят точните места на течовете от водопреносното трасе. Целта е да се установи дали става въпрос за авария или за нерегламентирано включване.

По-рано през деня във вторник премиерът Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с представителите на кризисния щаб на Перник. На срещата беше решено, че трябва да се направи обследване по мрежата на Клон 2, където по моментни изследвания се губят по около 90 л/с. Няколко часа по-късно в завода влязоха багери и тежка техника. На място бяха министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на икономиката Емил Караниколов.

Кметът на града допълни, че по време на празниците Перник ще бъде на облекчен воден режим. „Перничани ще имат вода малко преди обяд до 22.00 ч.”, обясни Владимиров.

Той коментира и сигналът за ешерихия коли в два от кварталите на града. „Аварията в кв. „Проучване” ще бъде отстранена още в сряда. В окръжната болница всички, които имат оплаквания, ще бъдат прегледани”, поясни Станислав Владимиров.

По думите му увеличението на водата е абсурдно и нелепо в създалата се ситуация.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече