четвъртък, април 9, 2020

Колективна оставка в болницата в Карлово! Медицинските сестри стягат протест

Колективна оставка подадоха лекарите и медицинските сестри от детското отделение в общинската болница в Карлово, където се лекуват стотици деца от седем общини. 

Хората искат преподписване на трудовите си договори, но все още не са получили увеличението на заплатите, което очакват. След две седмици изтича предизвестието, което екипа е подал до ръководството, предаде Нова тв. 

Крайната стъпка е заради заплатите, които не са получили. Поискахме 950 лева основна заплата, коментират сестрите. 

„Със заплати от 750 лева се живее много трудно. Преливаме от пусто в празно – взимаш на заем, връщаш и пак си на нула“, коментират служителите. 

Директорът на здравното заведение д-р Христо Пелев обясни, че от 1 януари на всички сестри са вдигнати заплатите, но не колкото са поискали. „Глобалният проблем е, че има 60 общински болници с по 3 млн.лв. бюджет. Предложих вариант на сестрите, в който да се вдигне основната заплата от 1 октомври със 100 лева и обещах до декември тази сума от 950 лева те да я получат“, посочи той.

„Не вярваме, че ще получим увеличението. Готвим голям протест с подкрепа на колеги от цяла България и гражданите“, категорични са сестрите. 

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече