неделя, юни 26, 2022

Костадин Ангелов: 30% от поставените ваксини у нас са фалшиви

30% от поставените ваксини срещу COVID в страната са фалшиви.“ Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър проф. Костадин Ангелов пред телевизия „Евроком“.

„30% от документите, които са издадени са фалшиви. Това е едно проучване, което беше направено от наши колеги. Това също е много притеснително. Това означава, че 800 000 са с нередовни документи“, коментира проф. Ангелов.

До 4 април България е получила ваксини на стойност над 178 милиона лева и сме дарили повече от 3 милиона дози на стойност 28 милиона лева. Това научи „Евроком“ от министерство на здравеопазването.

„Евроком“ се допита до здравното министерство, а оттам отговориха, че до края на годината в страната трябва да пристигнат още милиони ваксини на стойност над 104 милиона лева, които има голяма вероятност отново да бъдат дарени. На ден в страната ни се поставят по едва няколко стотин дози, като всяка следваща седмица те намаляват.

Пандемията започна да отминава, но остават множество въпроси без отговор. Защо правителствата на България подписаха договори за доставка на повече ваксини, отколкото е населението на страната? Някой ще понесе ли отговорност за милионите дарени левове? За провалените информационни кампании, за които също са давани пари на данъкоплатците у нас? Защо държавата се затвори, когато имахме едва няколко заразени и ще понесе ли някой отговорност за това? Много въпроси, на които спешно е нужен отговор.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече