вторник, ноември 24, 2020

Котарак оцеля след 12-минутен цикъл в пералнята

Бирманският котарак Оскар се сбогува с един живот, защото заспа в пералнята и стопанинът му Анджело я пусна, без да знае, че той е там, съобщи в. „Дейли мейл“, цитиран от БТА.

Не след дълго съпругата на Анджело – Аманда Мередит чула странно мяукане в къщата си в австралийския щат Куинсланд и започнала да търси откъде идва. Тогава видяла Оскар в пералнята – да се върти заедно с прането, пуснато на програма с гореща вода. Гледката била страшна – Оскар държал лапичките си на стъклото с вперен поглед навън. Докато източат водата и капакът се отключи, минали още няколко минути.

Оскар изглеждал доста поочукан, защото пералнята била с перки. Завели го на ветеринар и той казал, че първите шест часа ще са критични. Затова го оставили в клиниката. Дали му лекарства, включително и противовъзпалителни. Когато Оскар се прибрал у дома, спал здраво седем дни. След това полека се възстановил.

Дори не се е травматизирал от пералнята – обича да стои пред нея и да гледа как се върти барабанът.Ветеринарите предупреждават собствениците на котки винаги да проверяват пералните, преди да ги пуснат. Пухкавелките много обичат да се свият в тях, за да спят на спокойствие.

Източник: Petel.bg

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече