събота, януари 23, 2021

Който има кредит или ипотека, не трябва да лети със самолет

Една обидно интервю на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова не дава покой в социалните мрежи вече седмица.

След училище отивах в консулския отдел на посолството и наблюдавах как работи майка ми. И за мен всичко беше ясно: хората, които имат пари, са добре облечени, заети са с работата си, пътуват със самолет – имат такива възможности. А хората, които нямат пари, пътуват както дойде. Пътуват на автостоп, облечени са по техния си начин, за нищо не претендират. Готови са да спят, да ядат, да чакат и така нататък на пода във вагона. А сега всичко се размеси, заяви Захарова в онлайн интервю пред журналиста Михаил Зъйгар.

И днес сме изправени пред ситуация, в която хората пътуват не с последните си пари. Пътуват, след като са взели заем. Пътуват на заем и знаят, че имат дългове. И пътуват не за да припечелят пари или да решат някакъв свой проблем, а просто защото за тях това стана норма на живот. И смятат, че хич не е правилно да се откажат от този свой начин на живот, каза още говорителят на руското външно министерство.

През последните месеци нейното ведомство и без това постоянно е критикувано заради бавната и неадекватна реакция по прибирането с полети на руски туристи, останали блокирани в различни точки на света.

Захарова обаче смята, че „по принцип пътуването в чужбина е сериозно, отговорно и много рисковано занимание“ – трябва да разполагате с немалка сума пари или добри връзки в определени сфери.

Тя била възпитана, че можеш да почиваш в чужбина, само ако нямаш ипотека, дълг или нещо подобно. 

Думите на Захарова провокираха редица иронични коментари в руските форуми и в социалните мрежи. Опозиционерът Алексей Навални я определи като „чудовищна жена“, която се е „появила незнайно откъде“. 

Позор за нашата страна. Позор за външното ни министерство. Тя стана едно от лицата и символите на Русия – Господи, какво ни нанася постоянно, коментира Навални в собственото си предаване в YouTube.

Първоначалната реакция на Захарова след критиките на Навални беше да го покани на дебат. Опозиционерът веднага прие – когато и в която медия тя пожелае.

Но после говорителят на руското външно министерство набързо се отказа и за да не изглежда позорът й пълен, започна да измисля оправдания, че Навални е виновен за несъстоялия се дебат.

Източник: Offnews.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече