неделя, септември 27, 2020

Край на безплатното теглене от банкомат

Край на безплатното теглене от банкомат!

И последната голяма институция започна да тарифира собствените си клиенти, когато дърпат кеш от нейна АТМ-машина. УниКредит Булбанк обяви, че таксата вече е 30 стотинки. Досега беше нула. От финансовата институция обясняват, че промяната в тарифата е била заложена още през март, но е била задържана нарочно заради корона кризата и извънредното положение у нас. За картодържателите, които не уцелят банкомат на УниКредит, а на друга банка, тегленето с дебитна карта се таксува по 1.50 лева, пише marica.bg.

Малко по-евтина е услугата за картодържателите на другия голям играч – Банка ДСК. Според действащия „ценоразпис” тегленето  с дебитна карта, издадена от ДСК на неин банкомат, излиза 30 стотинки, а на чужд – 1.20 лева.

ПИБ удържа също 30 стотинки на картодържателите си на собствен банкомат и 1 лев за чужд. При ПроКредит Банк тегленето от АТМ-машина, която не е инсталирана от тях, струва 2 лева, показа проверка на „Марица”.

Наблюдателни пловдивчани отбелязват, че от февруари досега таксите за най-често ползваната услуга – теглене от банкомат, са вдигнати неусетно. През зимата и при Банка ДСК и при УниКредит Булбанк пари кеш от банкомат на друга банка се получаваха срещу удръжка от 1.10 лева.  

Тарифите с таксите и комисионите на банките се променят напоследък доста често. Клиентите са длъжни да се информират за това самостоятелно, като следят сайтовете на финансовите институции.

Източник: Petel.bg

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече