неделя, септември 19, 2021

Курумбашев: Ако Слави Трифонов състави правителство, няма да има опозиция

Очевидно голямата изненада е Слави Трифонов, според бившия депутат от левицата и един от създателите на „Ку-ку“ Петър Курумбашев. „Формалният победител е ГЕРБ. Но неформалният е „Има такъв народ“ (ИТН). Това се определя по много прост критерий – нито една политическа сила няма желание да направи коалиция с ГЕРБ“, заяви в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ Курумбашев.

Според него, ако Слави Трифонов предложи правителство е възможно дори да получи 240 депутати, но опасността е, че тогава няма да има опозиция. Петър Курумбашев коментира предложението на Бойко Борисов да даде 10 народни представители на ИТН. „Към тия депутати можеше да има и 10 литра ракия. Освен това, предложението няма и срок на годност. За колко време ще са на разположение – докато смъртта ни раздели, докато са живи, за 24 часа, за дежурство“, попита бившият народен представител. Той смята, че е унизително да се препращат и да се раздават хора по този начин.

„Сега има стар и нов господар. Не знаят кой е по-силен. Даже има съмнение у хората двамата нещо не са ли си казали“, метафорично посочи Курумбашев. Според него, от началото на демокрацията нищо не се е променило в страната. И Слави Трифонов е в правото си да поиска чиста победа, което обаче ще доведе до нови избори. „Дали ще го направи, не може да се говори от негово име. Да изчакаме да се завърти ролетката, която ще започне бързо да се върти през следващата седмица“, заключи Петър Курумбашев.

Източник: Актуално

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече