събота, август 8, 2020

Лекарска грешка погубила момченцето от Кардам? Говори майката на детето

Хранителните продукти, които са консумирали починалото 9-годишно момче и другите членове на семейството, не са отровни. Това съобщи за БНТ проф. Снежа Златева, началник на Клиниката по токсикология към Военноморска болница във Варна.

Предстои да се направят още нови проби и изследвания, за да се установи точната причина за смъртта на детето. Подробности за тежкия инцидент разказа майката на децата Росица Маринова. Вижте във видеото.

Росица Маринова, майка на починалото дете казва пред БНТ: “Децата ми са добре, гледани. Сама съм. Майка на 6 деца съм, разведена съм от една година. Нямам никаква подкрепа от него. Аз и моите майка и баща си ги гледаме. Ходят редовно на училище, хранят се, добре гледани деца са, играят си. Причината и ние не можем да я изясним. Там вече ще кажат от какво ми е починало детенцето”.

Жената подозира лекарска грешка.

“Не ми е ясно защо са пратили акушер гинеколог, да ми прегледа детето като сигурна съм, той хал-хабер си няма. Той дойде без да го прегледа и преслуша, успокои ме, каза: Роси, ще се оправят, ще им сложа инжекция, ще им спре повръщането, но това не се получи. Лекарят, който акушер гинекологът дойде и аз му предложих да ми вземе децата и да ги закараме в Добрич, той каза, няма смисъл да ги водим в Добрич, те ще се оправят. Според мен това е лекарска грешка, не може просто докторът да си тръгне и детенцето ми да почине. Не е от храната, защото ние всички девет човека ядохме едно и също за вечеря.

Източник: Novavarna.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече