неделя, септември 20, 2020

Летящите автомобили бяха разрешени от закона

Властите в Ню Хемпшир (САЩ) приеха закон, според който летящите автомобили ще могат да се придвижват по пътищата на щата, като той влиза в сила веднага, след като този вид транспорт се появи в производство. В самия документ не се посочва изрично, че летенето на тези превозни средства е законно, но пък са посочени специални правила за тяхното наземно движение.

Например, законът не им позволява да излизат от обществени пътища и съответно да кацат на тях. Специално е подчертано, че към момента летящи автомобили не съществуват и придобиването им е невъзможно.

В момента, в който този вид транспорт се появи в продажба, законът влиза в сила автоматично. И така ще позволи на притежателите на летящи автомобили да използват летищата в Ню Хемпшир – нещо, което до този момент се считаше за противозаконно. Според Джеф Репсис, изпълнителен директор на Музея на авиацията, преминаването към летящи автомобили ще реши проблема със задръстванията, но в същото време, техните собственици ще се нуждаят от период на адаптация, в който да свикнал с управлението и с използването та тези превозни средства. Впрочем, интересът към разработката на летящи автомобили става все по-сериозен.

Наскоро корпорацията Toyota обяви, че започва проект на стойност 400 мллн. щатски долара за разработката на летящи таксита. Японският производител ще обедини сили с компанията Joby Aviation, специализирана в разработката и производството на летящи транспортни средства.

Източник: Actualno.com

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече