неделя, декември 5, 2021

Лозан Панов: Някой удари през ръцете на Плевнелиев и Радев

„Някой удари през ръцете на Плевнелиев и Радев“, заяви пред БНР кандидатът за президент и настоящ председател на ВКС Лозан Панов.

Думите му са по повод липсата на инициатива за съдебна реформа у двамата президенти. Той разказа още, че се е обръщал към тях при случаи, за които е смятал, че има проблем в съдебната власт – „Яневагейт“ по време на управлението на Плевнелиев и „Цумгейт“ – по време на първия мандат на Радев. Отговор и действия обаче липсвали.

„В тези случаи Плевнелиев и Радев тръгнаха в някаква посока, но някой ги удари през ръцете и им каза: „Там не трябва да се пипа“, заяви той.

Лозан Панов допълни още, че „президентската институция трябва да е равноотдалечена от трите власти и когато в едната власт се случва нетърпимо, президентската институция трябва да реагира“.

Защо Панов влиза в политиката? 

„Егоизмът на политиците и невъзможността да излязат от техния си балон е причината да премина от едната сфера в другата“, така той определи решението си да влезе в политиката. Панов допълни, че дори в момента политиците гледат себе си, а не належащите проблеми.

„Аз съм ничий!“

С тези думи Панов за пореден път подчерта, че не е партиен кандидат. Той заяви, че  президент трябва да е равно отдалечен от спорещите страни и да успява да провокира дебатите.

„Не участвам в сделки, нямам цена и в съдебната система бях в ролята на ничий“, допълни той.

Съдебна система на концесия

„Борисов даде на концесия съдебната власт на ДПС“, заяви Панов.

Той смята още, че проблемите в съдебната система се дължат на политизиран със сериозно влияние на политиката Висш съдебен съвет.

Той заяви, че членовете на ВСС „се купуват много лесно“ с увеличаването на техните възнаграждения.

Източник: OffNews

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече