сряда, септември 30, 2020

Мангъров: Кунчев ми каза да си затварям устата. Кунчев: Да дойде в отделението по ковид, никога не е стъпвал там

Доц. Атанас Мангъров обвини главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, че му е казал „да си затваря устата“ по темата с коронавируса. По bTV той разказа за разговора, като подчерта, че двамата са приятели и работят добре заедно.

Според Мангъров, който често определя строгите мерки за ограничаване на разпространението на вируса като „глупости“, на д-р Кунчев нещо му било станало, за да подкрепя носенето на маски от децата в училище и други подобни изисквания.

Главният държавен здравен инспектор потвърди, че е водил разговор с доц. Мангъров, но отрече да му е казвал да си затваря устата. „Препоръчах му да не обърква хората“, обясни д-р Кунчев и разкри, че думите били по повод носенето на маски. Той обясни, че когато има ясна статистика, че те помагат да се спре заразата, хората само се объркват, когато лекари като доц. Мангъров твърдят обратното.

„Ще му каже да влезе в едно отделение по ковид, където той не е стъпвал“, заяви Кунчев по адрес на Мангъров. Главният държавен здравен инспектор коментира в хода на предаването, че смята предпазните шлемове за по-добро решение за учениците, но всичко зависи от тях и дали им е по-удобно да носят маска.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече