неделя, октомври 24, 2021

Манолова: Първо ще проверим как Борисов е харчил парите на народа

Комисия по ревизията ще провери как Борисов харчеше народните пари и това ще първият ангажимент на „Изправи се, БГ“. Това заяви лидерът на формацията Мая Манолова във видеообръщение вав Facebook.

Тази комисия ще разследва черните каси на властта, каза още Манолова. „Как похарчи парите за ковид, колко от парите бяха отклонени“, посочи още тя.

Според Манолова втората задача е промяна в Закона за извънредното положение, за да бъде оказана подкрепа на бизнеса и на домакинствата. „Ние ще бъдем парламентарен омбудсман. Дали му хареса на Борисов или не, това не е въпрос, който решава той. За 11 г. управление той не е разбрал, че депутатие не са вещи, не се дават на консигнация“, подчерта Мая Манолова. „Борисов си отива, отива си моделът на Бойко Борисов. Повече държавата няма да се управлява еднолично. Борисов и неговите чакали няма да колят и бесят в нашата парламентарна република. Ще върнем ролята на парламента. Не се бойте, хора, Борисов си отива. Тази тъмна страница от нашата история е затворена“, заяви лидерът на „Изправи се, БГ“. По отношение на идеите за промяна в Конституцията Манолова каза, че ще има конституционен дебат, но може да не се наложи свикването на ВНС. „Това ще решим ние, партиите, които сме първа полити сила, партиите на протеста, конституционалисти, магистрати и прокурори. Този път Конституция няма да се прави от безхаберници и на тъмно, за една нощ“, подчерта Манолова. Според нея от Борисов сега се очаква просто да внесе предложение за кабинет. „Тогава ще стане ясно, че той е в пълна изолация че никой не иска повече нито Борисов за премиер, нито модела, по който Борисов управлява“, каза още тя.

Манолова припомни, че ако Борисов не състави кабинет, тогава мандатът ще бъде връчен на Слави Трифонов, а неговата партия заедно с Демократична България били естествените партньори на „Изправи се, БГ“.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече