понеделник, март 1, 2021

Марешки: Страдам цял живот, защото по-рано виждам някои неща

Страдам цял живот, защото казвам малко по-рано за проблеми и виждам някои неща. Това заяви лидерът на „Воля“ Веселин Марешки пред Нова телевизия. На въпрос дали депутатите работят достатъчно добре, отговорът беше, че когато се наложи народните представители ще присъстват в Народното събрание и ще гласуват законите. Законите преди всичко са следствие на работата на правителството, добави той, защото, по негови думи, оперативността на правителството го предполагала.

Според Марешки, мярката „60 на 40“ ще работи добре за някои, за други – нетолкова, а има и такива, на които изобщо не помага. За последните лидерът на „Воля” иска безвъзмездна помощ, като даде конкретен пример – ваучери за социално слаби. Като страдащ сектор той видя туризма. Марешки поиска парите за оръжия да отидат за хората, като посочи за пример думи на папата, че средствата, отиващи за оръжейния сектор, трябва да бъдат пренасочени, а водещите на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев и Аделина Радева коментира: „Т.е. Вас ви е цитирал папата”. Самолетите няма да ни спасят от коронавируса, подчерта Марешки.

Относно костюма му от парламента, Марешки каза, че това било мостра от манекен. „Няма как парламентът да остане второто голямо гнездо след „Столипиново“, където се скупчват хора“, подчерта той. И добави, че може би правилното решение е колективен имунитет, но се видяло, че никой не е готов за такова нещо – затова сегашните мерки за здравето са добри, но трябват и сериозни мерки за подкрепа на икономиката. „Да не бъде оставен нито един българин да умре”, призова той и обясни, че само когато целият бизнес работи, ще могат да се връщат заеми.

Попитан колко голям заем трябва да бъде взет от държавата, Веселин Марешки отговори, че колкото се налага, като уточни: „Според мен даже можеше да се отиде на таван от 30 млрд. лева. Трябваше да дадем свобода на правителството, а след това да му търсим отговорност“. Според него, с 10 млрд. лева „може да закърпим положението“, но не и да върнем икономическия живот в България.

Марешки обясни и, че няма проблеми с бизнеса си. Опитваме се да направим внос на продукти, които може да помогнат – ако успеем, ще направим и дарения на държавата, добави той. Лидерът на „Воля“ не се съгласи, че може да има дефицит на лекарства. Попитан какво мисли за обвинението на председателя на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова за всяване на паника, Марешки отвърна, че било цинично фармацевти да правят протести, подтиквани от един човек и даде пример как от Съюза на фармацевтите не подкрепили протеста. Той видя битката на Стоименова с правосъдието като „изкуствена“.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече