петък, юни 18, 2021

Марияна Николова: Туризмът няма да бъде това, което беше

„Туризмът няма да бъде това, което беше, но в момента индивидуалните резервации и такива, в последния момент, значително се налагат. Убедена съм, че с правилни мерки и спазване на правилата ще има рестарт на туристическия сезон.“ Това заяви категорично министърът на туризма у нас Марияна Николова. Тя допълни, че ограниченията на пътуването все още представляват проблем, особено при въздушните връзки.

Николова изрази надеждата си, че заявката за отваряне на заведенията от 1-ви март ще бъде изпълнена. Категорична е, че функционирането на търговските обекти може да се осъществи при спазване на противоепидемичните мерки, както е в момента в хотелите. Министърът на туризма посочи, че е оптимист, че туристическият сезон ще се съживи. „Рестартът ще бъде плавен, но ще се случи“, обяви в ефира на предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ. Според нея, един от факторите и основно решение, с които може да се възстанови българският туризъм, е масовата ваксинация на населението, като се очаква това да овладее етапа на очакваната трета вълна на коронавируса. За целта Марияна Николова заяви, че е отправила предложение всички, които работят в туризма, да бъдат имунизирани с предимство.

Тя отрече да съществува официална статистика по отношение на твърденията, че голяма част от собствениците в туристическия бранш и ресторантьорството ще фалират. И обяви, че за великденските празници у нас се очаква да пристигнат на почивка много туристи от съседните държави, като за това вече има направени резервации.

Източник: Актуално

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече