понеделник, май 23, 2022

Междусрочната ваканция ще бъде дълга – ето какво каза министърът на образованието

Трябва да се приеме възможността за по-дълга междусрочна ваканция, ще взема решение като видя справката от страната. Предлагам тя да е 9 дни – от 29 януари (събота) до 6 февруари (неделя). Това каза министърът на образованието Николай Денков.

Той ще внесе това предложение на Отраслов съвет в МОН този петък (21 януари), в 13:00 часа. Кратката ваканция ще влезе в сила, ако има съгласие и ако няма друга заповед на здравния министър, стана ясно от думите му.

„Имам категорично мнение, че най-добрият вариант е седмицата, която е след завършване на първия срок и към нея да бъдат добавени двата уикенда преди и след нея – тоест дните 29 и 30 януари плюс 5 и 6 февруари. Така неучебните дни да станат общо 9“, каза Денков.

„В моите правомощия е да обявя такива учебни дни, а в правомощията на здравното министерство – да реши евентуално затваряне. Една от причините за този период, който съм избрал, е, че тази седмица ще е много близо до върха на настоящата вълна от коронавирус. Ще има възможност и за възстановяване на учители и ученици след изпитвания и оформяне на оценки, плюс възможност на здравната система леко да бъде облекчена“, добави Денков.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече