петък, септември 17, 2021

Министър Кирил Ананиев: Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини и аптеки всеки ден в периода от 08.30 до 10.30 ч.

Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини и аптеки всеки ден в периода от 08.30 до 10.30 ч. Това каза по време на брифинг в Министерски съвет министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавируса, считано от 00.00 часа тази вечер, тоест 21 март с моя заповед въвеждаме следните противоепидемични мерки на територията на Република България:

Преустановява се посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки на съоръжения на открити и закрити обществени места.

Органите на Министерството на вътрешните работи ще организират контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите. През контролно-пропусквателните пунктове ще се пропускат преминаването на лица в случаи на неотложно пътуване, обосновано от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини, завръщане в собствения настоящ адрес, дом или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност“, допълни още министърът.

Източник: Focus-news.net

Подобни публикации
1 Коментар
  1. vladimir казва

    В СОФИЯ КЪДЕТО ИМА СМОГ ,ЗАМЪРСЯВАНЕ НА ВЪЗДУХА,КЛИМАТИЧНИ АНОМАЛИИ ,ТРЯБВА ДА СЕ СПРЕ ИЗГРАЖДАНЕТО НА ВСЯКАКВА ИНСТАЛАЦИЯ ЗА ГОРЕНЕ НА ОТПАДЪЦИ И ДА СЕ ЗАБРАНЯТ ПЕЧКИТЕ НА ДЪРВА И ВЪГЛИЩА.ОТПАДЪЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЪБИРАТ РАЗДЕЛНО И ПРЕРАБОТВАТ ДО ДРУГО/ТОРФ,ПЛАСМАСА ,СТЪКЛО…../ , А ТОВА КОЕТО НЕ МОЖЕ ,ТРЯБВА ДА СЕ ИЗКАРВА С ВЛАК ИЗВЪН СОФИЯ И ИЗГАРЯ ДАЛЕЧ ОТ СТОЛИЦАТА.ВЪЗДУХА В СОФИЯ Е УЖАСНО ЗАМЪРСЕН,НО НАЙ-УЖАСНИ СА ДИХАТЕЛНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ И ТУМОРИТЕ НА ВЪЗРАСТНИ И ДЕЦА.УПРАВНИЦИ ВИЕ МИЛОСТ НЯМАТЕ ЛИ? КЪДЕ Е МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ДА СПРЕ ТАЗИ ПРЕСТЪПНА ИДЕЯ ПРЕДЛОЖЕНА ОТ НЕКОМПЕТЕНТНИ ХОРА.

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече