неделя, август 14, 2022

Митрофанова: Без руски газ ще има енергийна катастрофа и днешната ценова криза ще стане празник

„Отказвайки се доброволно от руските нефт и газ, европейските политици готвят за страните си енергийна катастрофа, след която ще споменават днешната ценова криза като празник. Един обикновен европеец още дълго ще усеща разрушителните последици от тази глупост. Ще му стане все по-трудно да пазарува, да зарежда колата и да плаща сметките си“. Това заяви руският посланик у нас Елеонора Митрофанова в седмичния си брифинг.

„С любопитство наблюдаваме зачестилите призиви на българските първи лица напълно да се откажат от руските енергоносители, както и странни обвинения спрямо нас в отприщване на „газова война“. Макар че не разбираме в какво се изразява тя, след като Русия доставяше и продължава да доставя енергийни ресурси според договорите, в пълен обем“, казва още Митрофанова.

Тя коментира и обявяването на руски дипломати в България за персона нон грата. Посланикът подчертава, че „броят им неприятно изумява с мащаба си“ и определя това като „поредната агресивна стъпка“. „Този враждебен демарш в скоро време ще получи съответна оценка и адекватна за новия дух на двустранните отношения реакция“, категорична е Митрофанова.

В коментар на ситуацията в Украйна Нейно превъзходителство казва, че „военната операция там върви спрямо утвърдените планове“. И категорично отрича „тезата за химическа атака, уж готвена от Въоръжените сили на Руската федерация срещу украинците“. „С такива абсурдни тези задокеанските политически технолози се опитват да пренасочат вниманието от темата за биолаборатории на Пентагона, разработвали биологично оръжие на територията на Украйна. Не изключваме НАТО-вските куратори на престъпния киевски режим да успеят да ги убедят да направят подобна провокация срещу собственото население с цел да обвинят впоследствие Русия в „агресията“, завършва Митрофанова.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече