сряда, юли 28, 2021

ММА-бойци, начело със Стъки, нахлуха в Министерството на спорта

ММА-състезатели, начело с председателя си Станислав Недков- Стъки, са нахлули около 11 часа в Министерството на спорта.

Шефът на федерацията по ММА е поискал да се срещне с министъра на спорта. Такава среща не е била уговорена предварително , което е и причината охраната да подаде сигнал до 112.

Заради изявеното намерение от бившия ММА състезател да потърси лично отговорност от министъра, както и неспазването на пропусквателние режим, на място пристигнаха екипи на полицията и жандармерията.

„Има сигнал до полицията, но няма напрежение“, обявиха от пресцентъра на МВР.

Докато Стъки и представители на федерацията разговаряха с министър Кузманов, един от спортистите припадна. Това наложи на място да пристигне и линейка.

До среща между протестиращите и министъра все пак се е стигнало.

Председателят на федерация Станислав Недков е поискал от служебния министър Андрей Кузманов да се извини за изказванията на говорителя на кабинета Антон Кутев, че Недков е взел 1 милион лева.

От разговора стана ясно, че Кузманов няма как да се извини за нещо, което самият той не е казал. По думите му в годините ММА федерацията е взела общо около 1 милион лева. Според Станислав Недков федерацията е взела в пъти по-малко от други федерации, но те са по план, за развитие на спорта.

След срещата Станислав Недков направи изявление пред журналисти, в което обясни, че министър Кузманов не е потвърдил обвиненията, изречени от правителствения говорител Антон Кутев.

Причината за недоволството е скандала от последните дни. Говорителят на кабинета Антон Кутев изнесе информация за неправомерно похарчени пари от Министерството на спорта. Според него федерацията на Станислав Недков е взела сума над 1 млн., а според Недков става дума за 5 пъти по-малка сума.

Протестиращите вече са си тръгнали от министерството.

Вчера Недков предизвика скандал, след като нахлу в студиото на Нова телевизия, докато водещият Виктор Николаев водеше разговор с Кутев.

Източник: Cross.bg

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече