петък, юли 1, 2022

Moderna с признание за неефективност на ваксините, финансовите пазари с мигновена реакция

Финансовите пазари реагираха мълниеносно днес, след като главният изпълнителен директор на Moderna Стефан Бансел предупреди, че е малко вероятно ваксините срещу COVID-19 да бъдат толкова ефективни срещу варианта Омикрон, колкото срещу предишния Делта, предаде Ройтерс.

Цената на суровия петрол падна повече от един долар, австралийската валута се понижи на годишна база, а Никей не регистрира печалба, понеже коментарите на Бансел предизвикаха опасения, че резистентността към ваксините може да доведе до повече заболявания и хоспитализации, като по този начин ще се удължи пандемията.

„Мисля, че това ще бъде материален спад. Само не знам с колко, защото трябва да изчакаме данните. Но всички учени, с които разговарях, казаха: „Това няма да е добре“, заяви Бансел в интервю за Financial Times.

Бансел добави, че големият брой мутации на протеиновия шип, който вирусът използва, за да зарази човешките клетки, означава, че е вероятно сегашните ваксини да трябва да бъдат модифицирани. По-рано той посочи пред CNBC, че може да отнеме месеци, докато започне доставката на работеща срещу Омикрон ваксина.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече