петък, септември 17, 2021

МВР, ДАНС и прокуратурата обискират МОСВ заради водната криза в Перник и боклука от Италия

„Обиски в министерството на околната среда и водите се извършват в момента във връзка с разследването на водната криза в Перник.“ Това съобщи главният прокурор Иван Гешев. Паралелно служители на ДАНС и МВР извършват претърсвания на място във връзка с разпоредената от него проверка, свързана с разрешителните режими за внос на боклук от Италия.

Претърсвания и разпити на свидетели се извършват и на територията на Перник във връзка с разследването на водната криза. Делото е под наблюдение на специализираната прокуратура под ръководството на следователи от специализираната прокуратура. Обект на проверка е и ремонта на язовирната стена на яз. „Студена“.

Днес и утре ще бъдат разпитани повече от 30 лица, съобщи Иван Гешев.


Главният прокурор е разговарял днес и с кмета на Перник.

„Разследването за водната криза в Перник е за това, че не са предприети необходимите действия за предотвратяване на трагедията с водата. Това е битовизъм, но видях как стоят нещата в сградата на прокуратурата – положението е трагично, такова е и в целия град.“, заяви Гешев. Ние се занимаваме с аспекта на този проблем касаещ вероятна наказателна отговорност, ние нямаме отношение към морална, политическа, административна отговорност.

„Този проблем не е само заради евентуални извършени престъпления, той е комплекс от фактори, заяви Гешев“, като уточни, че този коментар не е в качеството му на главен прокурор.

Рано тази сутрин в дома си е арестуван шефът на ВиК-Перник Иван Витанов, пише сайтът zapernik.com.

Източник: Flashnews.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече