вторник, юли 16, 2019

На кого дължим Законите на Мърфи? Ето и част от най-популярните

Законът на Мърфи:“Ако нещо може да се обърка, то ще се обърка“ е „роден“ в военновъздушната база Едуардс през 1949 г.

Той е кръстен на капитан Едуард А. Мърфи, инженер, работещ по проект на военновъздушните сили, предназначен да изследва на какво внезапно спиране да издържи човек.

Един ден, след като установил, че датчик не е свързан правилно, ругаейки за това отговорния техник, Мърфи казва: „Ако има някакъв начин да го направим погрешно, със сигурност ще го направим.“

Ръководителят на проекта си правел списък с подобни „закони“. Чувайки фразата, той добавил фразата, която кръстил Закона на Мърфи.

Скоро след това лекарят на военновъздушните сили, д-р Джон Пол Стап дава пресконференция.

На нея той съобщава, че добрата безопасност и успех на проекта се дължи на твърдата вяра в Закона на Мърфи и в опита заложената максима да бъде преодоляна.

През следващите няколко месеца производителите от авиационната промишленост взимат фразата и я използват широко в своите реклами, а скоро и в много новинарски статии.

Роден е законът на Мърфи.

Мениджърът на проекта Нортроп, Джордж Никълс, има няколко собствени закона. Четвъртият закон на Никълс казва: „Избягвайте всякакви действия с неприемлив резултат“.

Доктор Джон П. Стап, имал парадокс: ироничният парадокс на Стап, в който се казва: „Универсалната способност за неспособност прави всяко човешко постижение невероятно чудо“.

Ето и някои от най-популярните Закони на Мърфи:

Ако има възможност няколко неща да се объркат, това, което ще причини най-много щети, със сигурност ще се обърка

Закон за термодинамиката: Нещата се влошават под напрежение.

Философията на Мърфи: Усмихни се! Утре ще е по-лошо.

Константа на Мърфи: Нещо ще бъде толкова повече повредено, колкото по-голяма е неговата стойност.

Допълнение към законите на Мърфи: В природата нищо не е правилно. Следователно, ако всичко върви правилно … нещо не е наред.

Закон на гравитацията: Всеки инструмент, ядка, болтче, гайка, падайки на земята, се спира на възможно най-труднодостъпното място в стаята.

Допълнение: Нечупливият предмет винаги ще падне върху единствената повърхност, достатъчно твърда, за да го счупи.

Закон на банята: Когато едно тяло е изцяло потопено във вода, телефонът звънва.

Закон на логичния аргумент: Всичко е възможно, ако нямаш представа за какво говориш.

Закон за издържливостта: Невъзможно е да се направи нещо максимално издържливо, защото глупаците са толкова гениални и винаги ще намерят начин да го повредят.

Правило за решаването на проблем: Когато работиш за решаването на проблем, винаги помага, ако знаеш отговора. Следствие: Разбира се, ако знаете, че има проблем.

Закон за боядисването: Капката боя винаги ще открие дупка във вестника и ще падне на килима под него (и няма да бъде открита, докато не изсъхне).

Закон за намирането на неща: Винаги ще намерите нещо на последното място, което търсите. Допълнение: Ако търсите повече от едно нещо, ще намерите най-важното последно.

Познаването на Законите на Мърфи не е от помощ в никаква ситуация. Допълнение: Ако приложите Закона на Мърфи, той вече няма да е приложим.

Източник: Flashnews

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече