неделя, октомври 24, 2021

Намериха кокаин за над 2 млн. лева, скрит в тайник на кола (СНИМКИ)

Количеството от над 23 килограма възлиза на над 2 млн. лв. по цени на съдопроизводство

Окръжна прокуратура – Ямбол  задържа за срок до 72 часа Мариан С. 23-годишният мъж е обвинен, за това че е направил опит незаконно да пренесе през границата на страната 23,608 кг. кокаин. Престъплението е осъществено на 16 декември 2020 г. на ГКПП „Лесово“.

Подробности по случая представиха по медиите прокурор Дойчин Дойчев – Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Ямбол и г-н Светослав Владимиров – Главен директор на Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ в Агенция „Митници“.

Снимка: Апелативна прокуратура – Бургас

Прокурор Дойчев съобщи, че наркотичното вещество е установено в лек автомобил с белгийска регистрация, който е проверен на трасе за изходящи автомобили от Република България за Република Турция. Към наказателна отговорност е привлечен водачът на лекия автомобил, спрямо който днес (18 декември 2020 г.) ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Общата стойност на задържаното наркотично вещество, възлиза на над 2 млн. лв. по цени на съдопроизводството. Прокурор Дойчев добави, че Мариан С. е осъждан през 2018 г., когато му е постановена присъда за управление на лек автомобил под въздействието на наркотични вещества.

Снимка: Апелативна прокуратура – Бургас

Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка, при която митническите служители откриват допълнително монтиран метален капак над фабрична кухина в багажника, предназначена за резервната гума. След демонтиране на капака, в пригодения тайник са намерени общо 22 пакета, облепени с тиксо. При извършения на място полеви наркотест, съдържанието на пакетите реагира на кокаин, заяви пред медиите Светослав Владимиров от Агенция „Митници“.

За това престъпление обвиняемият може да получи наказание от 15 до 20 години „лишаване от свобода“. В закона е предвидена и глоба в размер от 200 до 300 хил. лв.

Снимка: Апелативна прокуратура – Бургас

Източник: Novavarna.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече