неделя, декември 5, 2021

НАП прави пълна данъчна проверка на Бойко Рашков

Националната агенция по приходите (НАП) прави пълна данъчна проверка на служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Това потвърдиха от пресцентъра на агенцията пред Actualno.com.

Засега от там отказват да разкриват повече подробности за какво се отнася проверката. По неофициална информация най-вероятно става въпрос за проверка след публикации в медиите за имотите, които министърът притежава.

Припомняме, че срещу служебния министър имаше атаки около имотното му състояние и настояване от страна на ГЕРБ за повече информация откъде той се е сдобил с определени имоти. Това веднага беше подето от определени медии, като около имотите му бяха изпращани и дронове, за да заснемат мащаба им. Тогава Рашков отбеляза, че е работил като всеки българин и е закупил честно имуществото си и обяви, че ще съди представители на ГЕРБ.

Според имуществената декларация на служебния министър той притежава цели 19 имота, като всички те са по брачен договор. Става въпрос за имоти в София, Несебър и Антон –  апартаменти, къщи, складове, гаражи и дворно място.

Вчера в публичното пространство се появи информация, че срещу Рашков се води разследване от Софийската градска прокуратура, която е поискала разкриване на данъчната и осигурителна тайна на Рашков. От обвинението казаха пред медията ни, че не могат да потвърдят за такова разследване и все още не е ясно дали се води такова и какъв е предметът му.

Днес от кабинета на Рашков казаха пред Actualno.com, че нямат официална информация от прокуратурата или от НАП за водените проверки срещу министъра. От там добавиха, че единственото, което знаят, е публикуваното на сайта на Софийския административен съд, в чиито регистър има дело с ищец СГП и ответник Бойко Рашков. 

„За проверката НАП министърът най-вероятно е уведомен, ние нямаме официална информация за това докъде е тази проверка“, заявиха още от пресцентъра на министъра.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече