понеделник, октомври 26, 2020

Най-бедните пенсионери ще получат коледни добавки

В началото на правителственото заседание, „докато медиите са още тук“, премиерът Бойко Борисов обяви решение, с което се отпускат малко над 51 млн. лв. за коледна помощ за пенсионерите с най-ниски пенсии. Тези средства ще бъдат за сметка на преструктурирането на разходите и трансферите по централния бюджет за 2019 г.

С парите ще се дадат по 40 лв. към декемврийските пенсии на около 1 276 200 пенсионери, чиито пенсии заедно с всички добавки не надхвърлят 363 лева, обясни социалният министър Бисер Петков. Сумата е и определената линия на бедност за 2020 г.

Така се продължава установената практика да се подпомагат пенсионерите с пенсия под линията на бедност в навечерието на коледните празници, допълни Петков.

Премиерът изчисли, че такава празнична помощ се отпуска за осми път при неговото управление и че кумулативно това означава, че са отпуснати половин милиард лева за пенсионерите. Борисов подчерта, че тази помощ е в допълнение на увеличените с 6.7% пенсии и обещаното за догодина повишение на минималната пенсия.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече