четвъртък, юни 24, 2021

Обсъжда се сутрин магазините да работят само за пенсионерите

Това стана ясно по време на посещението на премиера Бойко Борисов в Калофер

„Една мярка обсъжда Щабът – да направим магазините например сутрин от 05:00 до 08:00 да работят само за възрастните хора. Тогава да избират и да се прибират”, заяви премиерът Бойко Борисов в Калофер.

Премиерът обяви, че е разпоредил на здравния и вътрешния министри да се предприемат мерки за ограничаване на събирането на хора в паркове и градини. 

„На областно ниво – в големите градове да се проверяват колите – кой отива на работа, до аптека, до магазина. Така че сега я пишат заповедта и я пускаме, но вече се изпълнява”, каза още Борисов.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации
1 Коментар
  1. vladimir казва

    Освен да раздава пари,ДЪРЖАВАТА ,също може да инвестира повече в инфраструктурни проекти/малки и големи/,строителство ,ремонти ,и други полезни проекти ,с които да увеличава заетостта и да гарантира доходите на гражданите и семействата им. Също бюрата по труда могат да набират работници и он-лайн и да се пренасочват желаещи безработни ,към такива проекти.,спазвайки санитарните изисквания.Държавата ,също може да инвестира повече в шивашки фирми и други производства, фирмите да получат данъчни облекчения за закупуване на машини и обурудване за да се разкрият повече работни места и запълнят с безработни от други сфери.Открити нови работни места и позиции трябва да се обявяват не само в бюрата по труда ,но и по кабелните телевизии и сайтове,могат да се организират квалификационни мини курсове от по 7-10 човека за конкретно производство ,от фирмите или с държавна помощ.Най-важната задача на държавата е да запази заводите и производствата ,защото кафетата могат да отворят след 2 месеца ,но ако фалират предприятия и се закрият производства ,това ще доведе до безработица и емиграция и малкия ни икономически напредък ще стане 0.

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече