неделя, декември 5, 2021

Очевидец на катастрофата на АМ „Струма“: Имаше парче гума на пътя

Свидетелски разказ за трагедията на АМ „Струма“ на един от мъжете, подали сигнал на телефон 112 за автобусната катастрофа пред bTV разкрива нови подробности за инцидента.

Илия Николов е работи на обект на 500 метра от мястото на инцидента. Заедно с колегите си укрепва свлачище в близост до пътя. В злополучната вечер той е спал в каравана на обекта.

Чувам един гръм, но не можах да разбера какво беше. Едно „бау“. Слязохме с колегата Благой надолу към Кулата и гледаме, че нещо в мантинелата гори. Гореше обаче леко, после виждаме как постепенно се усилва отзад, разказа Илия.

Приближихме се и искахме да помогнем, но нямаше как. Вече беше много горещо, не можехме да се приближим до автобуса, продължи Илия Николов.

По думите му вече е имало хора, които са излезли от автобуса в лявото платно на пътя. Говореха на някакъв непознат език, не разбрах какви са, каза мъжът.

Веднага след като разбират, че е катастрофирал автобус, неговият колега – охранителят Емил, подава сигнал на 112. Той пък взел прожектор и започнал да сигнализира пи отклонява преминаващите коли. Много шофьори са спирали и също са се впускали да помагат на оцелелите.

След 17-18 минути дойде полицията. Като дойде, ние си тръгнахме нагоре, разказа Илия.

Като отиваме надолу виждаме парчета гума, които горяха, допълни работникът.

Според него е миришело „на изгоряло“, но не е усетил мирис на гориво. Дали мантинелата е била запречила задната врата на автобуса, той не може да си спомни, а и отбелязва, че е било много тъмно и всичко се е случило много бързо.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече