петък, октомври 22, 2021

Октоберфест 2019 и колко бира се изпи тази година на фестивала

Баварското народно празненство Октоберфест възниква през 1810 г. и от тогава до днес е един от най-посещаваните фестивали по света. За повече от два века е отменян или ограничаван само 24 пъти. По последни статистики за две седмици през бирените шатри в Мюнхен минават над шест милиона посетители всяка година. Рекордът беше поставен през 1985 г. с повече от седем милиона любители на бирата.
Смята се, че посетителите на Октоберфест харчат над милиард евро за две седмици за бира, печени пилета, наденички, таксита, обществен транспорт, сувенири и развлечения.

И ако рекордното количество изпита бира през 2014 г. достигна 7.7 милиона литра, а миналата беше 7.5 милиона, то тази година в Мюнхен се представиха малко по-скромно. От 21 септември до 6 октомври близо 6.3 милиона души са посетили Октоберфест, които са изпили 7.3 милиона литра бира. Това е с 200 хиляди литра по-малко от миналогодишното издание на фестивала. През 2019 г. и случаите на алкохолно натравяне са били по-малко – само 600, което е със 120 по-малко от миналата година. Общо обаче медиците са прегледали около 3120 пациенти. Не липсват и атаки срещу медицинските лица. Седем човека са проявили агресия към тях, от които три са били жени, посочват на официалната страница на Октоберфест.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече