неделя, декември 5, 2021

“От няколко месеца сме президентска република. Властта се услади на Радев и служебното правителство“

Демократична България“ има достатъчно достойни хора, които имат качествата да се изправят срещу Радев в президентската надпревара, категоричен е Атанас Атанасов

От няколко месеца сме президентска република, макар и в Конституцията да пише друго. И на него (президентът Румен Радев – бел. ред.), и на неговите служебни кабинети им се услади властта.

Това заяви председателят на „Демократи за силна България“ Атанас Атанасов пред Нова ТВ.

ДСБ е мобилизирана за участието в предстоящите избори. Нашият коалиционен формат „Демократична България“ също е готов за парламентарните и президентски избори. Ние имаме няколко варианти и когато сме готови, ще ги съобщим“, добави той.

По думите му „Демократична България“ има достатъчно достойни хора, които имат качествата да се изправят срещу Радев в президентската надпревара. „Президентът се позиционира като противник на корупционните схеми на Борисов, но ние имаме и определени различия с неговите позиции. Ние не знаем неговата позиция относно „Кримската криза“, каза още Атанасов.

Лидерът на ДСБ добави, че коалицията има различия с Радев, но Атанасов „не иска да иззема функциите на кандидата за президент на „Демократична България“, защото няма е той. 

Според него парламентарните избори не трябва да остават в сянката на президентските.

„За нас е изключително важно да затвърдим позициите си в парламента, защото там се вземат важните за страната решения. Ние ще се борим да бъдем фактор в следващото Народно събрание”.

Източник: Offnews

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече